Elkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és összekeverjük 4 evőkanál citromlével.
A vajat 28 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kb. 5 perc alatt kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral meg a sóval elvegyített lisztet, és beleforgatjuk az almát.
Margarinnal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es koszorúformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon körülbelül 1 órán át sütjük.
Közben 8 dkg cukrot 0,75 dl vízzel 3-5 perc alatt sűrűre főzünk, majd a tűzhelyről lehúzva belekeverjük a whiskyt.
A koszorút kb. 5 perc pihenés után kiborítjuk, fogvájóval megszurkáljuk, és meglocsoljuk a meleg sziruppal. Hűlni hagyjuk.
A díszítéshez a 4 dkg cukrot megolvasztjuk, beleforgatjuk a mandulát, és sütőpapírra simítjuk. A porcukrot összekeverjük a citromlével, zacskóba tesszük, aminek az egyik sarkát levágjuk és a süteményre csíkokat rajzolunk. A mázt kb. 20 perc száradás után megszórjuk porcukorral és a durvára aprított grillázzsal. Tejszínhab illik hozzá.