Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás vöröslencsével töltött pestós pisztráng

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 2 db pisztráng
  • A töltelékhez:
  • 4 ek vöröslencse
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 db alma (nagy lyukún lereszelve)
  • 1,5 tk balzsamecet
  • A páchoz:
  • 1 marék mandula
  • 1 marék menta (és citromfű vegyesen)
  • 5-6 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk garam masala

Elkészítés

  1. Összekeverjük a vöröslencsét, az áttört fokhagymát, az olívaolajat és a koriandert, és 5 percig állni hagyjuk. Közben az almát megpucoljuk és lereszeljük. A vöröslencsés keveréket feltesszük főni, hozzákeverjük az almát, hozzáadjuk a balzsamecetet, megsózzuk, majd 1 dl vizet hozzáadva haraphatóra pároljuk (a lencse ne essen szét), majd félretesszük hűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük a pác összes hozzávalóját, majd egy botmixerrel pépesítjük (nem gond, ha egy-két mandula eredeti méretben megmarad), majd a halakat kívül és belül alaposan átdörzsöljük vele.
  3. Kb. fél órát állni hagyjuk a hűtőben, majd a pisztrángokat megtöltjük a töltelékkel. Egy hőálló edénybe tesszük, végül alaposan megkenjük a maradék pestóval kívülről, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt alsó-felső sütéssel 175 fokon megsütjük.
  4. Néha a lecsurgó páccal újra megkenjük, a végén 5 perces grillfokozattal megpirítjuk a tetejét. 

Megjegyzés

Én szegfűszeges, almás basmati rizst készítettem mellé és mondhatom, erőteljes ízharmónia kerített hatalmába. - szaffyka

Ezek is érdekelhetnek

Friss