Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-mandulás túrótorta

default user icon
MME
120 perc
mester
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A lisztet simára gyúrjuk 9 dkg porcukorral, a feldarabolt szoba-hőmérsékletű vajjal és a tojással, majd a hűtőben pihentetjük 1 órát.
  2. Az almaborból 4 dl-t felforralunk. A pudingport elvegyítjük 5 dkg porcukorral, valamint a vaníliavelővel, és csomómentesre keverjük a maradék borral. Óvatosan a többi borhoz adjuk, egyet forralunk rajta, majd tálba öntjük. Közvetlenül a tetejére folpakot terítünk, hogy ne bőrösödjön.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át 26 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, vajjal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben alulról a 2. sínen sütjük 15 percig. Ezután kivesszük és hűlni hagyjuk, de a sütőt nem kapcsoljuk ki.
  4. Közben a megmosott, tetszés szerint meghámozott almákat negyedeljük, a magházuk eltávolítása után vékony cikkekre vágjuk és azonnal megöntözzük a citromlével. A maradék tésztát hengerré sodorjuk és kb. 3 cm magas peremet nyomkodunk belőle a tortaforma oldalára.
  5. A tejfölt krémesre keverjük a túróval, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adagonként beledolgozzuk a borpudingot. A túrós masszát a formába töltjük, kissé belenyomkodjuk az almadarabokat, és változatlan hőfokon sütjük kb. 70 percig. Végül még forrón megkenjük a megmelegített baracklekvárral, és hagyjuk teljesen kihűlni. A zsiradék nélkül megpirított mandulával megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss