hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás túrótorta II.

MME MME
4/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beszórjuk búzadarával. Az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát lereszeljük, a citromlével összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, a puha vajjal, a cukorral, a tojássárgákkal és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a sütőport, a búzadarát. Belekeverjük az almát, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben, kb. 50 percig sütjük. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. Cikkekre vágva, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek