Előkészítés: Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és beszórjuk búzadarával. Az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát lereszeljük, a citromlével összekeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A túrót szitán áttörjük, a puha vajjal, a cukorral, a tojássárgákkal és egy csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, a mazsolát, a sütőport, a búzadarát. Belekeverjük az almát, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben, kb. 50 percig sütjük. A lekapcsolt sütőben hagyjuk kihűlni. Cikkekre vágva, esetleg porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre