Elkészítés: A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A túrót összekeverjük a pudingporral, a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a mazsolát és a citromhéjat is. Külön-külön felverjük a fehérjét és a tejszínt, majd ezeket is a masszához keverjük.
Az almákat megpucoljuk, hasábokra vágjuk. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A kivajazott tepsit kibéleljük a tésztéval úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk villával. Beleöntjük a túrós masszát, és az almadarabokat sorba rakjuk rajta. Kb. 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre