hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás túrókrémmel töltött diós kosárka

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál víz
  • 2 tojás
  • 28 dkg liszt
  • Az almás túrókrémhez:
  • 40 dkg túró
  • vanília-aroma ízlés szerint
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kanál tejföl
  • 50 dkg puha alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához összedolgozzuk az alapanyagokat, és 1 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez meghámozzuk és magházuktól megszabadítjuk, majd puhára főzzük az almákat. Ha kész, pürésítjük, és a többi hozzávalóval elkeverjük.

Kikenjük a kosárformákat, megtöltjük tésztával, és a közepére rakunk az almás túrókrémből.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss