hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás trifle (réteges poharas krém)

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 db alma
  • 1/2 dl calvados (francia almapálinka vagy almapárlat)
  • 2 evőkanál nádcukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 evőkanál porcukor
  • A vaníliakrémhez:
  • 3 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 5 dkg porcukor
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 1/2 evőkanál finomliszt
  • 1/2 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál darált dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • A tejszínhabhoz:
  • 2 dl tejszín
  • 2,5 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Olvasszuk fel a nádcukrot, majd dobjuk bele a felkockázott almát, öntsük hozzá a calvadost, fűszerezzük fahéjjal, főzzük puhára. Tegyük félre hűlni.

A piskótához válasszuk szét a tojásokat. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, a tojások sárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, majd öntsük a habhoz, szitáljuk hozzá a liszteket, a diót, és óvatosan forgassuk össze. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk keskeny darabokra.

A vaníliakrémhez tegyük fel melegedni a tejszínt a vanília kikapart magjaival, a tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd öntsük a tejszínhez, lassú tűzön sűrítsük be. Jeges vízben hűtsük le.

A szeletelt mandulát forgassuk össze az evőkanálnyi porcukorral, és 180 °C-os sütőben pirítsuk meg.

A 2 dl tejszínt verjük kemény habbá 2,5 dkg porcukorral.

A poharak aljára helyezzük a piskótacsíkokat, erre halmozzuk az almát, rá a vaníliakrémet, végül a tejszínhabot és a pirított mandulát.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss