Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-tormás húsgombócleves

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A húsgombóchoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • A leveshez:
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paszternák
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 db zeller
  • 2 tk kukoricaliszt
  • 1-1,5 l víz
  • 2 ek csemege reszelt torma
  • őrölt fehér bors
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 db alma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A húsgombóchoz a vöröshagymát megpucoljuk, majd nagyon apróra vágjuk. Ezután a darált húshoz adjuk a tojással együtt, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összegyúrjuk. Ezután nedves kézzel kisebb gombócokat formázunk a húsmasszából, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Az almát a héjával együtt kisebb kockákra vágjuk.
  3. Egy edénybe felhevítjük a vajat és az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, és  tovább pároljuk pár percig. Ezután megszórjuk a kukoricaliszttel, pirítjuk egy kicsit, majd felöntjük a vízzel,  hozzáadjuk a tormát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és a zöldségeket félpuhára főzzük.
  4. Amikor megfőttek, a levesbe tesszük az előzőleg elkészített húsgombócokat, és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, hozzáadjuk a feldarabolt almát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és további 2-3 percig főzzük figyelve, nehogy az alma szétfőjön. Tálalásig melegen tartjuk.

    Még több tartalmas leves >>> 

    Sertéshúsos ételek >>> 

    Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Egyszerű húsgombócleves egy kis csavarral. A tormával és az almával különösen finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss