Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-tormás csülök II.

MME MME
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük.

Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.

Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát és sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk,
borsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a 2 csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.

Kötőzsineggel átkötjük, és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.

Amikor kihűlt, eltávolítjuk a kötőzsineget, és éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Salátával tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss