Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük.
Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.
Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát és sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk,
borsozzuk, majd ezt a tölteléket - arányosan elosztva - a 2 csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.
Kötőzsineggel átkötjük, és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük.
Amikor kihűlt, eltávolítjuk a kötőzsineget, és éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre