Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-tormás céklakrémleves

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az almát meghámozom, kimagozom és kockákra vágom. A céklát szintén.

A felaprított hagymát megdinsztelem az olajon, majd beledobom a céklát és az almát, átforgatom, majd felöntöm körülbelül 7 dl vízzel, fontos, hogy ellepje a zöldségeket, sózom, borsozom, majd 20-25 percig, puhulásig főzöm.

A tormát és a tejet belekeverem (tej nélkül is finom), majd botmixerrel pépesítem.

Önmagában is remek, de pirított bacont is kínálhatunk mellé.

Megjegyzés

Kifejezetten téli leves, és ha piritóssal vagy baconnel esszük, kiadós is. Először bizarrnak tűnhet az alma és a cékla együtt, de nagyon finom. - nemessis

Ezek is érdekelhetnek

Friss