Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás tormamártás

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tormagyökeret lekapargatjuk, és lereszelünk belőle annyit, hogy 2 púpozott evőkanálnyi mennyiséget kapjunk. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott almát a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük, majd kockákra vagy szálasra vágjuk.
  2. A vajat lábosban megolvasztjuk. Rádobjuk a hagymát az almával együtt, és üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel, folyamatos keverés mellett felöntjük az alaplével, a borral és a tejszínnel, majd sűrűbbre főzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és beleforgatjuk a reszelt tormát.

ZSENIÁLIS HÚSVÉTI FINOMSÁG 20 PERC ALATT: TORMÁS-SONKÁS TOJÁSKRÉM >>> 

HÁZI TORMAKRÉM 3 LÉPÉSBEN! >>> 

KLASSZIKUS HÚSVÉTI RECEPTEK>>> 

Tányérhúshoz, csülökhöz, sonkához kínálhatod. Alaplé helyett a tányérhús főzőlevével is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss