Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-tökös lekvár

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Az almát megmossuk és héjastól lereszeljük, majd hozzáadjuk a tököt.
  2. Egy közepes méretű lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan keverve, lassú tűzön felforraljuk.
  3. 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítő port és a lime-ot. Addig főzzük, amíg a zselésedés folyamata elkezdődik. Kivesszük a fahéjat, majd azonnal üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük.

Megjegyzés

Az alma és a tök levet ereszt, ezért folyadékot nem adunk hozzá. 4-5 kisebb üvegbe töltjük. Ebbe az alaplekvárba tehetünk a kedvenc gyümölcseinkből, adhatunk hozzá gojibogyót vagy magvakat stb. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss