A tököt meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk. Az almát megmossuk és héjastól lereszeljük, majd hozzáadjuk a tököt.
Egy közepes méretű lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és folyamatosan keverve, lassú tűzön felforraljuk.
2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselésítő port és a lime-ot. Addig főzzük, amíg a zselésedés folyamata elkezdődik. Kivesszük a fahéjat, majd azonnal üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk. 5 percre fejtetőre fordítjuk, majd a kamrapolcra tesszük.
Az alma és a tök levet ereszt, ezért folyadékot nem adunk hozzá. 4-5 kisebb üvegbe töltjük. Ebbe az alaplekvárba tehetünk a kedvenc gyümölcseinkből, adhatunk hozzá gojibogyót vagy magvakat stb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!