Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a vajat kisebb darabokban és 2 evőkanál vizet habosra keverünk, összedolgozzuk a lisztes keverékkel, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.
Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, megcsepegtetjük citromlével. Összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával. Kicsit állni hagyjuk, majd levét kicsavarjuk.
A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 40 x 30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rákenjük az almás keveréket, és szorosan feltekerjük. Megkenjük a tojásfehérjével (ami a tésztából megmaradt), és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre