Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás tekercs II.

MME MME
5/5
75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • A díszítéshez:
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a sütőporral és a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a vajat kisebb darabokban és 2 evőkanál vizet habosra keverünk, összedolgozzuk a lisztes keverékkel, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hidegre tesszük.

Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük, megcsepegtetjük citromlével. Összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával. Kicsit állni hagyjuk, majd levét kicsavarjuk.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 40 x 30 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, rákenjük az almás keveréket, és szorosan feltekerjük. Megkenjük a tojásfehérjével (ami a tésztából megmaradt), és megszórjuk mandulaforgáccsal. A sütőben kb. 35 percig sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss