Előkészítés: A rizst megmossuk, és a tejjel együtt feltesszük főni. Belekeverjük a citrom héját, 1 mokkáskanál fahéjat, és folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Hűlni hagyjuk.
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és a húsát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Tálba rakjuk, megcsepegtetjük a citrom levével, hozzákeverjük a mézet, 1 mokkáskanál fahéjat, és lassú tűzön kb. 5 percig pároljuk. Hűlni hagyjuk. A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, tálra borítjuk, és hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tejberizshez keverjük. Rétegezve az almakompóttal négy kehelybe szétosztjuk, és megszórjuk a tökmaggal. Tálalásig hűtőbe tesszük, tálaláskor megszórjuk kevés fahéjjal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre