Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás táska kalácsból

15 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott almát apró kockákra vágjuk. Egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, majd belerakjuk az almát, cukrot, fűszerezzük és fedő pár perc alatt puhára pároljuk.
  2. A pudingport (vagy keményítőt) kikeverjük vízzel, hozzáöntjük és besűrítjük vele az almát.
  3. A vékonyra szeletelt kalácsok egyik oldalát vékonyan megvajazzuk, majd a vajas oldalával lefelé az előmelegített szendvicssütő lapjára helyezzük.
  4. Rákanalazzuk az almás tölteléket, majd befedjük újabb szelet kaláccsal, amit a vajas felével felfelé helyezünk rá.
  5. Sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral hintve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek