Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás szilvás rácsos béles!

60 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Veszünk egy tálat belerakjuk a lisztet és a margarint, elmorzsoljuk, majd beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és a sót. Összeállítjuk a tésztát.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, meghintjük liszttel. A tésztát ketté osztjuk úgy, hogy az aljára nagyobb darab kerüljön. Kinyújtjuk, ami a tepsi aljára megy kb. félcenti vastagságúra, betesszük a tepsibe megszórjuk a tésztát búzadarával, majd a lereszelt levétől kinyomkodott almát szétterítjük rajta. Megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd a kockára vágott szilvát rászórjuk a reszelt alma tetejére, szintén megszórjuk cukorral és fahéjjal.
  3. A maradék tésztából rudakat formázunk, és berácsozzuk a tetejét. Felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percig sütjük. Langyosan szeleteljük fel.

 

Megjegyzés

Az ősz két legfinomabb gyümölcsét tettem a bélesébe . - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss