Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás sertéssült

MME MME
1 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst minden zsírjától megszabadítjuk, majd úgy göngyöljük össze, hogy szép hosszú rudat kapjunk, és zsineggel átkötjük, hogy a formáját megtartsa. Az olajon körüs-körül szépen megpirítjuk.

A tűzről levéve a vizet aláöntjük, a leveskockát belemorzsoljuk, és a mézet, a fahéjat, az almalevet meg a citromhéjat is hozzáadjuk. Lefedve, takaréklángon 1 óráig pároljuk, közben a húst időnként megfordítjuk.

Az almaszelteket az edénybe rakva még 15-20 percig - vagy amíg megpuhul és a pecsenye leve besűrűsödik - a tűzön hagyjuk.

A húst felszeletelve tálra fektetjük, és az almával körülrakva, a mártással leöntve kínáljuk.

Megjegyzés

Ezt már elkészítettem sertéscomb-szeletekből, és abból is nagyon finom lett. Krumplipüré vagy rizs illik hozzá.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss