Előkészítés: A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, lehűtjük és meghámozzuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és a húsát kockára vágjuk. Az eidami sajtot csíkokra vágjuk, az újhagymát pedig vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel átnyomjuk.
Elkészítés: A burgonyát felszeleteljük, és megöntözzük a forró húslével. Az ecetet, a cukrot, a mustárt, a majoránnát jól összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Ezután belekeverjük az olajat, végül a fokhagymát is az öntethez adjuk. A krumplit az almával, az újhagymával és a sajttal összekeverjük. Az öntetet óvatosan hozzákeverjük. A salátát kis ideig állni hagyjuk, majd pirított napraforgóval díszítjük. Megszórhatjuk apróra vágott zsázsával is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre