Elkészítés: A pulykamelleket kicsit kiklopfoljuk, besózzuk. Az almát meghámozva a sajttal együtt lereszeljük.
Az apróra vágott gépsonkát a reszelt sajttal, az almával, sóval, borssal, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a tojással alaposan összekeverjük.
Ezt a tölteléket a pulykaszeletekre kenjük, széleit kissé behajtva feltekerjük. A tekercseket vékony zsineggel összekötjük vagy megtűzzük, és lisztben megforgatva, olajon pirosra sütjük.
Ezután aláöntjük a bort, és puhára pároljuk. Ha elkészült, a pulykatekercseket tálra helyezzük, és ráöntjük a fehérboros pecsenyelevet.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre