Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 10 dkg Gouda sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 1/2 db alma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl húsleves alaplé
  • 1 evőkanál fehér tönkölyliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1/2 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt fehérbors
  • A kakukkfüves-almás háromszögekhez:
  • 1/2 csomag leveles tészta
  • 1/2 alma
  • 1 mokkáskanál aprított kakukkfű
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével. Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt, majd készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.

Az almás párnákhoz az alma másik felét vékonyan felszeleteljük, kissé összeaprítjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük az almaszeletkéket, és mindegyiket meghintjük egy-egy pici csipet kakukkfűvel és sóval. Sarkukat átlósan félbehajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, majd a széleit összenyomjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss