Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes

> 90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nedves konyharuhát terítünk az asztalra, és egy réteg réteslapot teszünk rá (1 rúdhoz 4 lapot használjunk). Egy kenőecset segítségével kevés olajat csepegetünk a lapokra egyenként, majd egymásra rétegezzük őket. Az utolsó lapot vékonyan megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával. Így készítünk el még 2 réteshez való rudat.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, három részre osztjuk, jól kinyomkodjuk a felesleges létől. 
  3. A reszelt almát megszórjuk cukorral és fahéjjal. (A cukor mennyisége attól függ, mennyire édes vagy savanyú almát használunk). Végül az egészet meghintjük még egy kevés zsemlemorzsával. Elegyengetjük a tölteléket a réteslapokon úgy, hogy mindenhová jusson.
  4. Konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük a tésztát, mindkét végét óvatosan maga alá hajtjuk, hogy sütés közben ne türemkedjen majd ki belőle a töltelék. A rudakat lekenjük olajjal.
  5. Az olajos ecsettel egy tepsi aljára felfestjük a rétes rudak tervezett helyét, és erre ráfektetjük azokat. A rétesek végeinél is bekenjük a tepsit, hátha odaér majd a tészta sütés közben. 
  6. 170 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük, majd a ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.

BÉCSI ALMÁS RÉTES 

TIROLI ALMÁS RÉTES 

MAZSOLÁS-ALMÁS RÉTES 

Ezek is érdekelhetnek

Friss