Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes muffin

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag rizslap (12 db lap)
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 5 dkg margarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 mk fahéj
  • 1 ek rizsdara
  • A habhoz:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a margarinon megpároljuk. Az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével - pár másodperc alatt -  a rizslapokat. (A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük.) Ekkor a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből. Ugyanígy járunk el mind a 12 lapnál, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

NAGYI ALMÁS RÉTESE>>> 

HABOS ALMÁS SÜTI>>> 

ALMÁS PITE TEJFÖLÖSEN>>> 

Megjegyzés

Még gluténmentes diétánk elején barátságot kötöttem a rizslapokkal, könnyen és gyorsan lehet vele mindenféle finomságot összedobni, ráadásul még olcsó is, így akár egy rohanós őszi hétköznap koronája is lehet. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss