Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és a margarinon megpároljuk. Az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a rizsdarát és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével - pár másodperc alatt - a rizslapokat. (A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük.) Ekkor a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből. Ugyanígy járunk el mind a 12 lapnál, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Még gluténmentes diétánk elején barátságot kötöttem a rizslapokkal, könnyen és gyorsan lehet vele mindenféle finomságot összedobni, ráadásul még olcsó is, így akár egy rohanós őszi hétköznap koronája is lehet. - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!