hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes mazsolával, fahéjjal

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Hozzákeverjük a cukrot, a mazsolát, a fahéjat, és addig érni hagyjuk, míg előkészítjük a réteslapokat.
  2. Nedves konyharuhára teszünk egy réteslapot, majd megkenjük olvasztott vajjal, jöhet a következő lap, összesen. Ezt megszórjuk zsemlemorzsával.
  3. Az almás tölteléket jól kinyomkodjuk, és megtöltjük a lapot. A tölteléket a szélétől és az oldalától is kicsit beljebb rakjuk, majd az oldalát behajtjuk.
  4. Egy konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejét olvasztott vajjal vagy tojással lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha megsült, porcukorral megszórjuk a tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss