Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rétes egyszerűen, leveles tésztából

45 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát száraz serpenyőben - zsiradék hozzáadása nélkül - pár perc alatt megpirítjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és meglocsoljuk a citrom kifacsart levével. Rászórjuk a cukrot és a fahéjat, majd jól átforgatjuk. Hozzákeverjük a mazsolát és 10 dkg pirított mandulát.
  2. Mindkét leveles tésztát téglalappá nyújtjuk. Nagyjából 3 egyenlő részre osztjuk, de nem vágjuk be, csak nagyon halványan bejelöljük. A két oldalsó részt 1 cm-es csíkokban bevágjuk a jelölésig (ezeket hajtogatjuk rá a töltelékre). 
  3. A mandulás-almás tölteléket egyenletesen a tészták közepére halmozzuk, majd az oldalsó csíkokat egymáson keresztezve ráhajtogatjuk. A megtöltött tésztarudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, és rászórjuk a maradék mandulát.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

    Még több recept Gasztrogabótól >>> 

    LEVELES TÉSZTÁBÓL GYORSAN FINOMAT >>> 

    SONKÁS-SAJTOS SZENDVICS LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss