Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos almás pite

60 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 1-1,5 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek fahéj
  • 3 ek búzadara

Elkészítés

  1. ELőször elkészítjük a tésztát. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle, majd pihenni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Alaposan összedolgozzuk, és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
  3. A tésztát 2 cipóra osztjuk: az egyik lesz a torta alja, a másik pedig a teteje. A cipót kör alakúra nyújtjuk ki, és egy csatos tortaformába tesszük. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket alaposan kinyomkodjuk, majd a formában lévő tésztára tesszük.
  4. Ezután kinyújtjuk a másik cipót is, és pizzavágóval csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokkal berácsozzuk a tölteléket, és az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Amikor a sütemény megsült, lecsatoljuk az oldalát, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt torta tetejét porcukorral szórjuk meg.

ALMÁS-KRÉMSAJTOS PITE>>> 

KARAMELLÁS-KÖRTÉS-TÖKÖS PITE>>> 

SZILVÁS PITE MARCIPÁNNAL>>> 

Megjegyzés

Téli finomság. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss