Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos szelet

30 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vajon megpároljuk a reszelt almát, és megszórjuk a fahéjjal.
  2. 4 dl vízben elkeverjük a pudingport, majd hozzáadjuk a folyékony édesítőt és a tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk belőle. Hozzáadjuk a párolt almát és egy kevés vaníliaaromát, majd levesszük a tűzről. A tojásfehérjét felverjük, és óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük.
  3. Egy közepes méretű tál aljára tesszük a keksz felét, majd ráöntjük a krém felét. Ezután lerakjuk a maradék kekszet és ráöntjük a maradék krémet. Keksszel, almaszeletekkel és egy kevés fahéjjal díszítjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss