Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-pudingos sütemény

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy aroma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: Egy tálban a tészta száraz hozzávalóit elkeverem, a vajat belecsipegetem, majd morzsás tésztát készítek. A tejet és a tojást alaposan elkeverem, hozzáadom, és tésztát gyúrok belőle. Fél órát pihentetem.

Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, és kinyomom a levét. A cukorral és fahéjjal megpárolom.

A tésztát 3 mm vastagra nyújtom, tepsire rakom a tésztát, alaposan megszurkálom. 200 fokon 10 percig sütöm.

Ezalatt elkészítem a krémet. A tojást és a tejet jól elkeverem, hozzáadom a pudingport és a cukrot. Folyamatos kevergetés közben sűrűre főtöm.

A félkész tésztán elegyengetem a párolt almát, majd ráöntöm a tetejére a pudingot. S még így visszateszem a sütőbe 20-25 percre.

Megjegyzés

Vendégváráshoz ideális sütemény, és garantáltan hamar el fog fogyni.
- 0420marcsu

Ezek is érdekelhetnek

Friss