Elkészítés: A bordákat kiklopfolom, és a széleit kissé bevagdalom, hogy sülés közben ne ugorjonak össze. Mindkét oldalát sózom, majd lisztbe mártom.
Egy kisebb tepsit kivajazok, ezután a megtisztított, vékony karikákra vágott póréhagymákkal kibélelem az alját. Sorban egymás mellé fektetem a húsokat, majd a karikákra vágott almákkal megrakom őket.
A juhtúrót simára keverem a tejföllel, a zúzott fokhagymákkal és a borssal. Végül a krémet jó vastagon rákenem az almás hússzeletekre. A tepsit szorosan befedem alufólival, és az előmelegített sütőbe tolom. Közepes lángon kb. 30 percig párolom, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm a tetejét. Legjobban petrezselymes párolt rizs ilik hozzá köretként.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre