hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite zabpehellyel

MME MME
1 1/5
60 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg zabpehely
  • 10 dkg margarin
  • 1 kg reszelt alma
  • 10 dkg darált dió
  • méz ízlés szerint
  • fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília őrlemény
  • A tetejére:
  • 1-2 alma (szeletelve)

Elkészítés

  1. A zabpelyhet és a margarint jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Ha túl lágynak ítéljük, zabpehely vagy búzadara hozzáadásával korrigálhatjuk az állagát.
  2. Jól összekeverjük, majd kiolajozott, magas falú tepsibe nyomkodjuk a masszát, a tetejét almaszeletekkel fedjük le.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, addig, míg a teteje szép aranybarnára sül.Szórhatunk a tetejére ízlés szerint fahéjas porcukrot vagy szeletelt mandulát.

Ezek is érdekelhetnek