Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite XV.

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 40×30-as tepsihez:
  • A tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 3 kg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • A díszítéshez:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A mazsolát beáztatjuk,lecsepegtetjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle, és hűvös helyen fél órát pihentetjük.

A tésztából 2 lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss