Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite XIV.

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojást, a sütőport és a tejfölt összegyúrjuk. A kinyújtás előtt 30 percet állni hagyjuk.

A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, kinyomkudjuk, és kevés olajjal kicsit megpároljuk. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát és kevés cukrot.

Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Ráöntjük a tölteléket, amit kicsi fahéjjal és zsemlemorzsával megszórunk. A maradék tésztát kinyújtuk, és befedjuk vele a tölteléket. Végül villával megszurkáljuk, tojássárgájával bekenjük a tetejét.

Kb. 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss