Elkészítés: A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojást, a sütőport és a tejfölt összegyúrjuk. A kinyújtás előtt 30 percet állni hagyjuk.
A töltelékhez az almát megtisztítjuk, lereszeljük, kinyomkudjuk, és kevés olajjal kicsit megpároljuk. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát és kevés cukrot.
Ezután a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Ráöntjük a tölteléket, amit kicsi fahéjjal és zsemlemorzsával megszórunk. A maradék tésztát kinyújtuk, és befedjuk vele a tölteléket. Végül villával megszurkáljuk, tojássárgájával bekenjük a tetejét.
Kb. 180 fokos sütőbe tesszük, ahol kb. 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre