hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite VIII.

MME MME
1
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport és a cukrot. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, és a tejjel összegyúrjuk a tésztát. Amikor sima, két részre osztjuk. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, és ízlés szerint cukrozzuk. Az egyik tésztát kinyújtuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az almából kinyomkodjuk a levet , rátesszük a tésztára, meghintjük fahéjjal. A másik tésztát is kinyújtjuk, és ráhelyezzük az almára. Villával megszurkáljuk, tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 45-50 percig sütjük (akkor jó, ha kicsit megbarnul a teteje). Ha megsült, felszeleteljük, és vaníliás cukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Más töltelékkel is nagyon finom. Ha nagyon vizes az alma, tehetünk alá lekvárt, az almát szórjuk meg egy kis dióval is, igazán fenséges lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss