Elkészítés: 1. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd morzsoljuk el benne a margarint, gyúrjuk össze a kétféle cukorral, a jól megmosott citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, a tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy jól kezelhető tészta legyen belőle. Osszuk 2 részre a tésztát.
2. A tészta egyik felét nyújtsuk ki, és borítsuk kikent, morzsával vagy liszttel behintett tepsibe, majd hintsük meg zsemle- vagy kekszmorzsával.
3. A reszelt almából jól nyomkodjuk ki a levét, és keverjük össze a kétféle cukorral és a fahéjjal. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, óvatosan forgassuk az almába, majd halmozzuk egyenletesen a morzsával behintett tésztára. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, borítsuk az almára.
4. A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással, villával szurkáljuk meg. 180°C fokos előmelegített sütőben 32-35 perc alatt süssük meg.
5. A süteményt langyosan, vaníliafagyival tálaljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre