Almás pite tojás nélkül

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • liszt
  • sütőpor
  • margarin
  • tej
  • porcukor
  • citromlé
  • vaníliás cukor
  • alma
  • cukor
  • őrölt fahéj
  • darált dió
  • méz

Elkészítés

Elkészítés: Az almát lereszeltem, fedő alatt egy lábasban megpároltam, kihűtöttem, és a többi hozzávalókkal összekevertem. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összekevertem, és a margarinnal elmorzsoltam. Hozzáadtam a tejfölt, a vaníliás cukrot, és annyi citromlével összegyúrtam, hogy könnyen sodorható tésztát kapjak.

A tésztát megfeleztem. Tepsi nagyságúra sodortam. 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem az egyik tésztalapot. Megszórtam egy kevés darált dióval, és almatölteléket tettem rá, majd elsimítottam. A tészta másik felét egy kicsit nagyobbra sodortam, és egy keveset hagytam belőle az egysoros rácsozáshoz. A másik felet tésztalappal lefedtem. Kristálycukros vízzel lekentem.

A megmaradt tésztából derelyevágóval csíkokat vágtam, és a tetejére tettem. A csíkokat is lekentem cukros vízzel. Enyhén megszórtam kristálycukorral.

180 fokra melegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé alufóliával lefedtem, hogy a teteje meg ne égjen.

Ezek is érdekelhetnek

Friss