Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite pohárkrém (diabetikus)

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felkockázzuk. 1 dl vízzel, 1-2 teáskanál fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szegfűszeggel és a nyírfacukorral puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót és félretesszük. Ha kihűlt, ledörzsöljük róla a héját, és kisebb-nagyobb darabokra törjük.

Felforrósítjuk a vajat, belemorzsoljuk a teasüteményt, és megpirítjuk, majd megszórjuk a fahéjjal.

A hideg tejszínt a habfixálóval, 2 evőkanál folyékony édesítővel és a vaníliával habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk  a mascarponéval. Elfelezzük a krémet. Az egyik felébe belekeverünk pörkölt diót.

Poharakba rétegezzük: alulra kerül kevés diós krém, ráhalmozunk a párolt almából, a vaníliás krémből, végül pedig a tetejére szórjuk a fahéjas pirított kekszmorzsát. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss