Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, majd felkockázzuk. 1 dl vízzel, 1-2 teáskanál fahéjjal, a reszelt citromhéjjal, a szegfűszeggel és a nyírfacukorral puhára pároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Egy másik serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót és félretesszük. Ha kihűlt, ledörzsöljük róla a héját, és kisebb-nagyobb darabokra törjük.
Felforrósítjuk a vajat, belemorzsoljuk a teasüteményt, és megpirítjuk, majd megszórjuk a fahéjjal.
A hideg tejszínt a habfixálóval, 2 evőkanál folyékony édesítővel és a vaníliával habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a mascarponéval. Elfelezzük a krémet. Az egyik felébe belekeverünk pörkölt diót.
Poharakba rétegezzük: alulra kerül kevés diós krém, ráhalmozunk a párolt almából, a vaníliás krémből, végül pedig a tetejére szórjuk a fahéjas pirított kekszmorzsát. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre