Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite picit másképp

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 kanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál búzadara
  • fahéj
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, fél cm-es vastagságúra felszeleteljük. A megolvasztott margarinra tesszük, elkezdjük párolni, amikor levet engedett, megszórjuk a búzadarával, hagyjuk felforrni, megkevergetjük, beletesszük a cukrot és a fahéjat, majd lehúzzuk a tűzről és lefedjük.

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Ha keménynek találjuk, tejjel lazíthatjuk.

Kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk a felét, rátesszük a langyosra hűlt tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével, és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sülés közben keletkező gőz távozni tudjon (kb. 30×40-es tepsit használjunk).

Előmelegített sütőben megsütjük. Sülés után 20 percig lefedetlenül hagyjuk, majd letakarjuk alufóliával, hogy a tészta megpuhuljon.

Legjobb másnap, amikor a süteményünk teljesen kihűlt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss