Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite másképp

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 db felvert tojás fele
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg reszelt alma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2-3 evőkanál méz vagy cukor ízlés szerint (függ az alma édességétől)
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 felvert tojás fele 1 evőkanál tejjel és 1 mokkáskanál cukorral összekeverve
  • Valamint:
  • darált dió vagy zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát a mézzel és a fahéjjal puhára pároljuk.

A tésztát elfelezzük. Felét kisodorjuk tepsi méretre, és beletesszük. Darált dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk, a kihűlt tölteléket ráhalmozzuk, majd elsimítjuk. A másik tésztát is kisodorjuk, majd ezzel a tölteléket befedjük.

A lekenéshez a felvert tojást, a tejet és a cukrot összekeverjük, a tésztát lekenjük, és 200 fokon megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss