hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite másképp II.

75 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 40×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • csipet só
  • 10 dkg kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 10 dkg mazsola /elhagyható/
  • 15 dkg kristálycukor /az alma édességétől függően/
  • őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítés

Elkészítés: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A mazsolát beáztatjuk.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle, kinyújtjuk a tepsink méretére.

A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk a lecsepegtetett mazsolával, majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss