Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite mandulával

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 30x40 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt)
  • 15 dkg főtt áttört burgonya
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor (xilit)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás+1 tojás sárgája
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • kb. 10 dkg barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 5-10 dkg mazsola
  • Valamint:
  • kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg őrölt mandula
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája+pici tej
  • kb. 4 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben pihetetem, ameddig a tölteléket elkészítem.

Az almákat hámozom, darabolom, kis lapokra szeletelem, a vajban a többi hozzávalóval kb. 10 percig párolom, belekeverem a mazsolát.

A tészta felét tepsibe nyújtom, megkenem lekvárral, meghintem mandulával, rásimítom az almatölteléket. A maradék kinyújtott tésztával befedem, tojással lekenem, villával megszurkálom, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

Langyosan szeletelem és tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss