Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite joghurtosan

120 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 citrom (reszelt héja és leve)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj (lehet több is, ízlés szerint)
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját, és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél óra-egy órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit (körülbelül 26×38 cm) sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük. Villával megszurkáljuk és a párolt almát a tetejére öntjük. Szép egyenletesre simítjuk, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is. A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben, anélkül, hogy elrepedne a tészta.
  4. Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

TEJFÖLÖS ALMÁS PITE>>> 

MORZSÁS ALMÁS PITE>>> 

ALMÁS PITE GOLYÓ>>> 

Megjegyzés

Finomság. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss