A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lágy margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is: a tojást, citrom levét és héját, és a joghurtot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát és fél óra-egy órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük a reszelt almát, hozzáadjuk a cukrokat és a fahéjat. Körülbelül 5 percig pároljuk, majd langyosra hűtjük.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két részre osztjuk. Egy tepsit (körülbelül 26×38 cm) sütőpapírral kibélelünk és az egyik kinyújtott tésztalapot belehelyezzük. Villával megszurkáljuk és a párolt almát a tetejére öntjük. Szép egyenletesre simítjuk, majd rátesszük a második kinyújtott lapot is. A felvert tojással megkenjük a tetejét, majd ismét megszurkáljuk egy villával néhány helyen, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben, anélkül, hogy elrepedne a tészta.
Körülbelül 45 percig sütjük 180 fokon. Akkor lesz jó, ha szép aranybarna a sütemény teteje. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, majd kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.