Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite IX.

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 tojásfehérje a felsőlap megkenésére
  • A töltelékhez:
  • kb. 1,5 kg alma
  • ízlés szerint cuko
  • őrölt fahéj

Elkészítés

Elkészítés: Az anyagokat kimérve a lisztet egy tálba szitáljuk, alaposan összegyúrjuka többi hozzávalóval. Fél óráig hagyjuk állni. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk. Ízlés szerint édesítjük, és fahéjat adunk hozzá. A félóra elteltével a tésztát megfelezzük, tepsi méretre nyújtjuk. A töltelék alá kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elegyengetjük a tölteléket. A fedőlapot is hasonlóan az alsóhoz kinyújtjuk, ráfektetjük a töltelékre, villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. Kb 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss