Elkészítés: Az anyagokat kimérve a lisztet egy tálba szitáljuk, alaposan összegyúrjuka többi hozzávalóval. Fél óráig hagyjuk állni. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk. Ízlés szerint édesítjük, és fahéjat adunk hozzá. A félóra elteltével a tésztát megfelezzük, tepsi méretre nyújtjuk. A töltelék alá kevés zsemlemorzsát szórunk, majd elegyengetjük a tölteléket. A fedőlapot is hasonlóan az alsóhoz kinyújtjuk, ráfektetjük a töltelékre, villával megszurkáljuk, és tojásfehérjével megkenjük. Kb 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre