Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite dióval és rummal

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 15-20 dkg cukor
  • fahéj
  • darált dió
  • citrom reszelt héja
  • rum (opcionális)
  • gríz
  • A tetejére:
  • porcukor vagy vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.

Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal. Ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkodjuk, megkenjük tojással.

Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.

Ezek is érdekelhetnek