Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite dióval és mákkal

MME MME
2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg zsír
  • 1 kávéspohár cukor
  • kevés tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma lereszelve
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mák
  • kis cukor
  • 1 káváskanál fahéj
  • A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A zsírt és a cukrot kevéske tejjel kikeverjük, utána hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, és kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott lapot. A kis cukorral, fahéjjal, dióval és mákkal összekevert reszelt almát elegyengetjük rajta, majd ráterítjük a másik lapot. Villával megszurkáljuk, tejjel megkenjük, és megsütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss