A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a mandulát és a cukrot. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a mandulaaromával, a citromhéjjal és 1 ek citromlével. Összeöntjük a két tál tartalmát, és összedolgozzuk.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tészta 2/3-át, majd a kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol egyenlő vastagságú legyen! Végül villával megszurkáljuk.
A töltelékhez vékonyan felszeleteljük a kimagozott almákat, elrendezzük a tésztán, majd meghintjük a fahéjjal. A megmaradt tésztát kisebb darabokra tépkedjük, és az almarétegre nyomkodjuk. A 180 fokra előmelegített sütő középső részén 30-35 percig sütjük. Akkor jó, ha már szép aranyszínű.
A lekvárt összekeverjük 1 ek vízzel, és megmelegítjük. Kivesszük a süteményt a sütőből, és meglocsoljuk a lekváros keverékkel. A tepsiben hagyjuk hűlni 20 percig, majd sütőrácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.