Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite Andi módra

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg hideg zsír
  • kb. 70 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás fehérje
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 2,3 kg alma
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 tojás sárgája

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálba beleteszek egy nagy szűrőt, és ebbe reszelem a megpucolt almákat. Így ami levet ereszt, nem kell nyomorgatni, hanem kifolyik alul, és akár megiható.

Ezután az almát kevés cukorral és fahéjjal meghintem, és állni hagyom addig, amíg a tésztát elkészítem.

A tésztához a hideg zsírt a liszttel és a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, elfelezem, és az egyik felét belenyomkodom egy tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben elősütöm kb. 15 perc alatt.

Ezután meghintem kevés zsemlemorzsával, a reszelt alma felét szépen ráhalmozom a tésztára, meghintem vaníliás cukorral, jó sok őrölt fahéjjal (mert szeretem) és egy kevés cukorral is. Ezután a maradék almát is ráhalmozom, lenyomkodom, meghintem ezt is cukorral, fahéjjal és zsemlemorzsával.

A maradék tésztát kinyújtom a tepsi méretére, és rágörgetem a nyújtófa segítségével az alma tetejére. A tojás sárgáját nedves kézzel (így egyszerűbb) elsimítom a tészta tetején, berácsozom, majd visszatolom a sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöm.

Hagyom kihűlni, és utána szeletem. Porcukorral nem szoktam megszórni, mert nem fedem el a szép fényes tésztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss