Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite, ahogy Ráhel készíti

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (15 fehér + 25 teljes kiőrlésű tönkölyliszt)
  • 15 dkg vaj
  • 2 bő evőkanál tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál cukor
  • A töltelékhez:
  • nagyjából 2,5 kg alma megtisztítva, lereszelve
  • 15 dkg cukor
  • kb. 1,5 evőkanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál zabpehely
  • A tetejére:
  • 1 tojásfehérje
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez az almát lereszelem, majd összekeverem a cukorral (közben kóstolgassuk, nem érezzük-e túl édesnek, én ebben elég édesszájú vagyok, van, aki savanyúbban szereti), és megvárom, míg levet ereszt. Majd egy szűrőbe teszem, hogy a lé nagy része csorogjon le magtól. A maradék levet kinyomkodom az almából, majd összekeverem a gyümölcshúst a fahéjjal és a zabpehellyel.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 2 részre osztom, gyorsan kinyújtom, és az egyik lapot a tepsi aljára teszem. Rászórom a búzadarát, elegyengetem rajta a kinyomkodott almatölteléket, majd a másik tésztalap következik. Azt is lenyomkodom, villával megszurkálom. A tetejére kenem a tojásfehérjét, és kristálycukrot szórok rá.

180 fokon sütöm, míg a tetején a cukor aranyos árnyalatú nem lesz.
Ha felvágás előtt tudunk egy kicsit várni, akkor szebbek lesznek a szeletek – de ez a legnehezebb része a pitesütésnek.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss