Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük.
Közben az almát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megpároljuk a cukorral vagy mézzel és a fahéjjal, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a vaníliás pudingport is.
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy margarinnal kikent tepsit (20×30 cm). A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik felét kisodorjuk, és a tölteléket befedjük.
Megkenjük tojással, villával megszurkáljuk, hogy a gőz el tudjon távozni, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre